Ζ' Κλινική Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων

Η Κλινική Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων εξειδικεύεται και ασχολείται με την χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων των ενδοκρινών αδένων.

Από τον Ιανουάριο του 2019 η Κλινική Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων συμμετέχει στη Διεθνή Βάση Δεδομένων Eurocrine®

Η Κλινική Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συμμετέχει στο Eurocrine®.

Το Eurocrine® αποτελεί ένα ποιοτικό Αρχείο (Registry) της Ενδοκρινικής Χειρουργικής, που έχει στόχο τη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας από όγκους των Ενδοκρινών Αδένων, ιδιαίτερα των σπάνιων όγκων, μέσω μιας Διεθνούς Βάσης Δεδομένων που αφορά την Ευρώπη.

Τηλ. Γραμματείας: 210-6979240

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: endocrinesurgery@dunant.gr

Διευθυντής: Βαμβακίδης Κυριάκος

Δραστηριότητες

  • Χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο θυρεοειδούς που πρέπει να υποβληθούν εκτός από ολική θυρεοειδεκτομή και σε εκτεταμένο λεμφαδενικό καθαρισμό τραχήλου. 
  • Επανεπεμβάσεις για την παθολογία του θυρεοειδούς σε ασθενείς, οι οποίοι λόγω υποτροπής ή υπολειμματικής νόσου είχαν την ένδειξη συμπληρωματικής χειρουργικής επέμβασης. 
  • Αντιμετώπιση ασθενών με υπερλειτουργία θυρεοειδούς (Νόσος Graves, τοξική πολυοζώδης βρογχοκήλη, μονήρες τοξικό αδένωμα) όταν οι εναλλακτικές μορφές συντηρητικής θεραπείας έχουν αποτύχει.
  • Χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών για πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό, είτε λόγω αδενώματος παραθυρεοειδούς αδένα, είτε λόγω νόσου πολλαπλών αδένων (υπερπλασία). Οι επεμβάσεις αυτές διενεργούνται με τη διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης.
  • Διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση (νευροδιεγέρτης), δηλαδή καταγραφή της λειτουργίας των παλίνδρομων λαρυγγικών και πνευμονογαστρικών νεύρων κατά την θυρεοειδεκτομή με ή χωρίς λεμφαδενικό καθαρισμό τραχήλου, συμμετέχοντας σε διεθνείς προοπτικές μελέτες. Τελευταία χρησιμοποιείται και η συνεχής νευροδιέγερση με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ιατρικό Προσωπικό