Ιατρείο Κεφαλαλγίας

Το ειδικό ιατρείο Κεφαλαλγίας λειτουργεί από το 2004 και εξετάζονται ασθενείς όλου του φάσματος της νόσου (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία κά.)

Η ημικρανία, η πιο συχνή αλλά υποεκτιμώμενη νευρολογική πάθηση είναι η 3η σε σειρά επίπτωσης διαταραχή παγκοσμίως και η πρώτη αιτία ανικανότητας για τους ανθρώπους κάτω των 50.Στην Ελλάδα το 10% των ενηλίκων κάτω των 70 ετών έχουν πολύ σοβαρούς πονοκεφάλους με μεγάλη απώλεια σε ημέρες εργασίας, ενώ 80% από αυτούς δεν έχουν λάβει ποτέ φαρμακευτική προφύλαξη.

 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ

  • Ασθενείς με χρόνιους ή  πολύ συχνούς  πονοκεφάλους οι οποίοι διαταράσσουν την ποιότητα ζωής και την ικανότητα για εργασία.
  • Ασθενείς με συχνές επισκέψεις στα επείγοντα για αντιμετώπιση οξέων πονοκεφάλων.
  • Ασθενείς με χρόνιους πονοκεφάλους η επιδείνωση χρόνιων πονοκεφάλων που δεν έχουν έως σήμερα ξεκάθαρη διάγνωση και ικανοποιητική θεραπεία.
  • Ασθενείς με πρόσφατη έναρξη πονοκεφάλων

Τηλέφωνο: 210-6972004

Email: info@dunant.gr

Δραστηριότητες

Στο ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ειδικά ερωτηματολόγια για την ακριβή διάγνωση και παρακολούθηση, θα σας ζητήσει να συμπληρώνετε ημερολόγιο κεφαλαλγίας και να εντοπίσετε, μαζί με τον γιατρό, τους παράγοντες που χειροτερεύουν τους πονοκεφάλους όπως κακή  στάση σώματος, συνήθειες ύπνου, διατροφής, εργασίας και εάν χρειάζεται θα σας ζητήσει ειδικές εξετάσεις πχ Μαγνητική Τομογραφία, Αξονική Τομογραφία.

Η αντιμετώπιση  είναι πάντα εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Ορισμένες φορές είναι απαραίτητο να γίνει αποτοξίνωση του ασθενούς από τα παυσίπονα που ήδη έπαιρνε, εάν ήταν πολύ συχνή η χρήση τους. Πολλές φορές είναι απαραίτητη η προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή με σκοπό την μείωση της συχνότητας των κρίσεων  και  η συνταγογράφηση φαρμάκων για τη αντιμετώπιση κάποιας επόμενης κρίσης.

Τα τελευταία 2 χρόνια, μάλιστα, διαθέτουμε ειδικά προφυλακτικά φάρμακα (μονοκλωνικά αντισώματα)  που δρουν στοχευμένα έναντι της ημικρανίας.

Εξοπλισμός

Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή στο Ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας χρησιμοποιούμε

  • Ιατρικό βελονισμό - ηλεκτροβελονισμό Ο ιατρικός βελονισμός είναι η σύγχρονη εκδοχή μιας πανάρχαιας θεραπευτικής τεχνικής και πρακτικά χωρίς παρενέργειες, έχει αποτελέσματα ισοδύναμα με τις καθιερωμένες φαρμακευτικές θεραπείες στην αντιμετώπιση των χρόνιων πονοκεφάλων.
  • Διήθηση Ινιακών νεύρων με κορτικοειδές και τοπικό αναισθητικό με καλά αποτελέσματα στις παρατεταμένες ημικρανίες, στις κεφαλαλγίες τάσεως και μερικές φορές στην αθροιστική ημικρανια.
  • Έγχυση αλλαντικής τοξίνης (BOTOX) για την αντιμετώπιση της χρόνιας ημικρανίας .Η έγχυση γίνεται επιφανειακά σε 31 σημεία του κεφαλιού και του αυχένα και επαναλαμβάνεται σε 3 μήνες. Το κόστος του φαρμάκου καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ιατρικό Προσωπικό