Αναισθησιολογία

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες, αφού παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλα τα τμήματα, τόσο του χειρουργικού, όσο και του παθολογικού και εργαστηριακού τομέα. Στελεχώνεται από έμπειρους αναισθησιολόγους με ειδική εκπαίδευση και εξειδίκευση σε όλους τους τομείς της Αναισθησιολογίας (π.χ. Καρδιοχειρουργική, Νευροχειρουργική, περιοχική αναισθησία, μείζονες επεμβάσεις κοιλιάς, Θωρακοχειρουργική, Ορθοπεδική, Ουρολογική, ΩΡΛ κ.λπ.).

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα καλύπτει τις ανάγκες του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για τακτικά και επείγοντα χειρουργικά περιστατικά, για τη χορήγηση καταστολής για διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ. ενδοσκοπήσεις, μαγνητικές τομογραφίες, οστεομυελικές βιοψίες κ.λπ.) και για την άμεση παρέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις (π.χ. καρδιακή ανακοπή). Αναλαμβάνει την προεγχειρητική εκτίμηση και προετοιμασία των χειρουργικών ασθενών, καθώς και την διεγχειρητική φροντίδα και ασφαλή ανάνηψη στο χώρο της μονάδας μεταναισθητικής φροντίδας. Μεριμνά για την μετεγχειρητική αναλγητική αγωγή των ασθενών, επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα σύγχρονων τεχνικών και φαρμακευτικών επιλογών. Διαθέτει και εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης και φροντίδας, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, συμβάλλοντας στην καλύτερη έκβαση της επέμβασης του.

Διαβάστε περισσότερα για την Αναισθησία εδώ.

Τηλ. Γραμματείας: 210- 6972272

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000 

Διευθύντρια:  Ντάνου Φωτεινή

E-mail: anesth@dunant.gr 

Δραστηριότητες

  • Περιλαμβάνει την προεγχειρητική εκτίμηση του αρρώστου, την διεγχειρητική χορήγηση αναισθησίας σε όλες τις φάσεις της επεμβάσεως, την αφύπνιση και την μεταναισθητική φροντίδα, μέχρι την μεταφορά του αρρώστου στο θάλαμο κοινής νοσηλείας, την έξοδό του από το νοσοκομείο (για τους εξωτερικούς ασθενείς) ή την μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η στενή παρακολούθηση του αρρώστου από τον Αναισθησιολόγο και τους Εντατικολόγους είναι επιτακτική. Για τα περιστατικά ανακοπής του Νοσοκομείου, ηχεί αμέσως ειδικός κωδικός και ο Αναισθησιολόγος που ηγείται της ομάδας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης εφαρμόζει άμεση και αποτελεσματική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση μέχρι την μεταφορά του ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
  • Το Αναισθησιολογικό Τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους αναισθησιολόγους για τους επιμέρους χειρουργικούς τομείς, οι οποίοι καλύπτουν τις προγραμματισμένες και επείγουσες επεμβάσεις στη:  Γενική Χειρουργική και μεγάλη χειρουργική ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος  Χειρουργική κεφαλής και τραχήλου, ΩΡΛ, γναθοπροσωπική

Ιατρικό Προσωπικό