
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2001. Εντάσσεται στο πλαίσιο του Νεφρολογικού Τμήματος και προσφέρει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση, τόσο σε ασθενείς που βρίσκονται σε πρόγραμμα τακτικής αιμοκάθαρσης όσο και σε έκτακτα περιστατικά. Είναι σε θέση να προετοιμάζει τους ασθενείς για τη θεραπεία της αιμοκάθαρσης με την τοποθέτηση καθετήρων (προσωρινών ή μονίμων) καθώς και την δημιουργία AVF επικοινωνίας (fistulae).
Ο χώρος αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαιτούμενα μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών όλων των ειδών. Σε κάθε κλίνη υπάρχει συσκευή χορήγησης οξυγόνου, αντλία χορήγησης ενδοφλεβίων φαρμάκων, ενώ εντός του χώρου υπάρχει ηλεκτροκαρδιογράφος, φορητή αναρρόφηση και πλήρως εξοπλισμένο τροχήλατο ανακοπής, που διαθέτει απινιδωτή, καρδιολογικό monitor και οξύμετρα.
Για τους ασθενείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ισχύουν ειδικές τιμές στο κυλικείο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ενώ οι θέσεις στάθμευσης παρέχονται με συμβολικό αντίτιμο.
Τηλ. Γραμματείας: 210-6972255
Τηλ. Κέντρο: 210-6972000
Email: nefro.mtn@dunant.gr
Διευθυντής: Μουτάφης Σπυρίδων
Εξοπλισμός
Η υπερσύγχρονη Mονάδα Τεχνητού Νεφρού του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διαθέτει:
- 30 μηχανήματα αιμοκάθαρσης (Fresenius 5008S) με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης (κλασσική αιμοκάθαρση, αιμοδιαδιήθηση online σε όλες τις θέσεις)
- Ποικιλία low και high flux φίλτρων αιμοκάθαρσης (Fresenius)
- Μονάδα για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β
- Σύγχρονο σύστημα online επεξεργασίας νερού
- Ηλεκτροκίνητα κρεβάτια
- Σύνδεση Wi-Fi σε όλα τα δωμάτια
- Πιστοποίηση από τον οργανισμό ISO 9001 για την κλινική και διοικητική λειτουργία της Μονάδας
- 24ωρη υποστήριξη αλλά και δυνατότητα άμεσης αιμοκάθαρσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον εφημερεύοντα νεφρολόγο
- Ομάδα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης επείγουσας παρέμβασης (κωδικός μπλε) για οξέα περιστατικά
- Συνεργασία με όλο το φάσμα ιατρικών και άλλων ειδικοτήτων του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όπως διαιτολόγους, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.α.