Ηπατολογικό Ιατρείο

Το Ηπατολογικό Ιατρείο του Ερρίκος Ντυνάν έχει ως αντικείμενο τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση (follow-up) όλων των οξέων ή/και χρόνιων παθήσεων του Ήπατος, των Χοληφόρων και του Παγκρέατος, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες. Εντάσσεται στην Γαστρεντερολογική Κλινική και συνεργάζεται άμεσα με όλες τις παθολογικές και χειρουργικές κλινικές, στις οποίες και προσφέρει υπηρεσίες τόσο σε επείγοντα περιστατικά όσο και σε περιστατικά εκλογής.

Το Ηπατολογικό ιατρείο του Ερρίκος Ντυνάν έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών  για  εξειδικευμένες ηπατολογικές υπηρεσίες στο πολυεπίπεδο πλαίσιο  λειτουργίας ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες εφάμιλλες με αυτές των κέντρων του εξωτερικού. Με όχημα την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων (χειρουργών, ογκολόγων, ακτινολόγων) παρέχονται ψηλού επιπέδου υπηρεσίες με αποτέλεσμα τη βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους, τη συλλογική αντιμετώπιση της θεραπευτικής απόφασης, τον συγχρονισμό διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων και τη διαχείριση πιθανών επιπλοκών που σχετίζονται με θεραπείες με πολυεπιστημονική προσέγγιση. 

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ιατρείου, Δρ. Ιωάννης Χ. Πετρίδης, είναι Διδάκτωρ Παθοφυσιολογίας των Νοσημάτων του Ήπατος (Πανεπιστήμιο Palermo, Ιταλία) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση, Οργάνωση και Κλινική Διαχείριση στη Μεταμόσχευση Ήπατος. Ο Δρ. Πετρίδης έχει 18 χρόνια κλινικής εκπαίδευσης και εργασίας στη μεταμόσχευση ήπατος και εμπειρία στη διαχείριση περισσότερων από 2000 μεταμοσχευμένων ασθενών.

Δραστηριότητες

Το ιατρείο δεσμεύεται να δημιουργήσει μονοπάτια φροντίδας για διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση, να παρέχει σε κάθε ασθενή τις πιο προηγμένες πειραματικές θεραπείες, να διασφαλίζει ότι κάθε ασθενής σέβεται την κατανόηση της νόσου του και να παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη.

Στο Ιατρείο παρέχονται υπηρεσίες, όπως:

  • Διάγνωση και θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και ίαση της ασθένειας.
  • Διάγνωση και σταδιοποίηση χρόνιων ηπατικών παθήσεων μέσω της Ελαστογραφίας, μιας πρωτοποριακής και καινοτόμου μεθόδου.
  • Παρακολούθηση ασθενών που θα υποβάλλονται σε Ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκόπικη και ρομποτική χειρουργική.
  • Παρακολούθησης ασθενών που χρειάζονται ή έχουν ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος: Το ηπατολογικό ιατρείο συνεργάζεται με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού με τα οποία είναι επιστημονικά διασυνδεδεμένο, όπως το διαπιστευμένο από το JCI κέντρο μεταμοσχεύσεων ISMETT της Ιταλία. Στο Ιατρείο Ήπατος, οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν την αξιολόγηση για μεταμόσχευση ήπατος μέσω εξειδικευμένων υπηρεσιών και σε στενή συνεργασία με τα κέντρα μεταμοσχεύσεων. Οι ασθενείς που πραγματοποιούν αξιολόγηση μεταμοσχεύσεων υποστηρίζονται από εξειδικευμένο Ηπατολόγο των Μεταμοσχεύσεων (Transplant Hepatologist), ο οποίος συνεργάζεται με την ιατρική ομάδα για την διαχείριση της νοσηλείας του ασθενούς.

Επιστημονικό Προσωπικό

Πετρίδης Ιωάννης

Ιατρικό Προσωπικό