Στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διεξάγονται κλινικές μελέτες από ιατρούς, κλινικές, τμήματα, μονάδες και εργαστήρια του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με σκοπό την προαγωγή της ιατρικής έρευνας και την καλύτερη φροντίδα των ασθενών σε παγκόσμιο επίπεδο, ακολουθώντας πιστά όλες τις διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές καλές πρακτικές.

Σε περίπτωση που θα θέλατε να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον θεράποντα ιατρό σας ώστε να σας κατευθύνει για περισσότερες πληροφορίες προς τους αρμόδιους εξειδικευμένους ερευνητές.

Νέα θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενής με ήπιες διαταραχές μνήμης

13/07/2021 - 31/03/2026

Β΄ Νευρολογική Κλινική

2106979038

Η Β΄ Νευρολογική κλινική του Eρρίκος Ντυνάν Hospital Center πραγματοποιεί ερευνητική μελέτη που αφορά ασθενείς με ήπιες διαταραχές μνήμης που βρίσκονται είτε σε ήπια νοητική έκπτωση (πριν προχωρήσουν σε άνοια) είτε σε πρώιμο στάδιο της νόσου Alzheimer. 

Στη συγκεκριμένη μελέτη διερευνάται η ουσία semaglutide στη θεραπευτική προσέγγιση των παραπάνω ασθενών με εντατική παρακολούθηση (νευρολογική εξέταση, πλήρης εργαστηριακός έλεγχος, νευροψυχολογικές δοκιμασίες). 

Η μελέτη αποσκοπεί στη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης της ουσίας semaglutide στους συγκεκριμένους ασθενείς.

Η μελέτη έχει ξεκινήσει να στρατολογεί ασθενείς από το Νοέμβριο του 2021 και συνεχίζεται.

Περαιτέρω πληροφορίες και ραντεβού αξιολόγησης για την πιθανή ένταξη στη μελέτη στο τηλέφωνο 2106979038.

Ο Αυτοφθορισμός για την πρόληψη μετεγχειρητικής υπασβεστιαιμίας σε θυρεοειδεκτομή

29/06/2021 - 20/04/2023

Ζ’ Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων

210-6979240

Το Ζ’ Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων του Ερρίκος Ντυνάν Hospital  Center, διενεργεί μια Τυχαιοποιημένη Προοπτική μελέτη, που αφορά τη χρήση της τεχνολογίας του αυτοφθορισμού κατά τη διενέργεια θυρεοειδεκτομών για μείωση της πιθανότητας λήψης ασβεστίου από τον ασθενή μετά το χειρουργείο (Μελέτη PARFLU).

Η ανάγκη λήψης ασβεστίου μετεγχειρητικά εξαρτάται από τη λειτουργικότητα κάποιων μικρών αδένων που βρίσκονται πάνω στο θυρεοειδή, των παραθυρεοειδών αδένων. Μια ειδική κάμερα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του αυτοφθορισμού, χωρίς καμία παρέμβαση στον ασθενή, βοηθά στο να αναγνωρίζονται οι παραθυρεοειδείς και, ίσως, να διαφυλάσσεται η ακεραιότητά τους καλύτερα κατά την επέμβαση.

Η μελέτη έχει σκοπό να αποδείξει εάν πραγματικά αυτή η τεχνολογία έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της μελέτης www.parflu.com το οποίο ενημερώνεται συνεχώς, ή να απευθυνθείτε στο Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων τηλ 210-6979240.

Υπεύθυνος μελέτης κ. Κυριάκος Βαμβακίδης.

Χρόνια Νεφρική Νόσος και υποδόρια ερυθροποιητίνη

04/09/2019 - 30/08/2022

Νεφρολογική Κλινική

210-6972255

Παρακολούθηση ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο που λαμβάνουν ερυθροποιητίνη υποδορίως, των σχετιζόμενων και ανεπιθύμητων συμβάντων καθώς και της έλλειψης αποτελεσματικότητος αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Νεφρολογική Κλινική στο τηλέφωνο 210-6972255.

Υπεύθυνος Μελέτης: κ. Σ. Μουτάφης