Νευρολογικό

Η Νευρολογική Κλινική η οποία εφημερεύει σε καθημερινή βάση, με ειδικευμένο και έμπειρο Νευρολόγο, νοσηλεύονται ασθενείς με παθήσεις και διαταραχές του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος. Το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση και έχει αποκτήσει εμπειρία σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού σε παθήσεις όπως τα νευρομυικά νοσήματα, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα εξωπυραμιδικά νοσήματα, τα αγγειακά εγκεφαλικά, την άνοια, την κεφαλαλγία, την επιληψία και τις πολυνευροπάθειες.

Τηλ. Γραμματείας: 210-6972977, 210-6972116

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: neurologiko@dunant.gr

Διευθυντής: Παπαδημητρίου Δήμητρα

Δραστηριότητες

Σε κλινικό επίπεδο γίνεται πλήρης διερεύνηση όλων των παθήσεων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος από ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη. Η υποστήριξη του Νευροακτινολογικού εργαστηρίου και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αμέριστη και δίδεται άμεση προτεραιότητα στους ασθενείς με επείγοντα νευρολογικά προβλήματα.

Στους νοσηλευόμενους ασθενείς δίδεται με το εξιτήριο λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα όπου εκτίθενται οι διαγνωστικές σκέψεις, τα εργαστηριακά ευρήματα, η πορεία και η θεραπευτική αντιμετώπιση. 

Στα Εξωτερικά Ιατρεία που λειτουργούν καθημερινά εκτός της Γενικής Νευρολογίας λειτουργεί Ιατρείο Κεφαλαλγίας, Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, απομυελινωτικών νοσημάτων, νόσου Parkinson, διαταραχών μνήμης και νευρομυικών παθήσεων. 

Στο Ιατρείο νόσου Parkinson εκτός της φαρμακευτικής αντιμετώπισης γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των πολλαπλών προβλημάτων των ασθενών. Η κλινική έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο ως εξειδικευμένο κέντρο αφού στελέχη της κλινικής συμμετέχουν σε μεγάλες ερευνητικές προσπάθειες που ενισχύονται από φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Στο Ιατρείο Νευρομυικών παθήσεων γίνεται πλήρης διερεύνηση των ασθενών, (νευροφυσιολογικός έλεγχος, βιοψία μυός-μορφολογία, ειδικές χρώσεις, ανοσοιστοχημείας και εξετάσεις νευρογενετικής. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» γίνεται βιοχημική διερεύνηση για ανίχνευση μεταβολικών μυοπαθειών. Η συμβολή των στελεχών της κλινικής στην διερεύνηση των νευρομυικών παθήσεων είναι αναγνωρισμένη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα στελέχη έχουν μακρόχρονη εμπειρία, εξειδικευμένες σπουδές, έχουν κερδίσει.

Ιατρικό Προσωπικό