Α' Νευρολογική Κλινική

Στην Α΄ Νευρολογική Κλινική η οποία εφημερεύει σε καθημερινή βάση, νοσηλεύονται ασθενείς με παθήσεις και διαταραχές του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος. Το νευρολογικό ιατρικό προσωπικό της Κλινικής διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση και έχει αποκτήσει εμπειρία σε μεγάλα Ερευνητική Κέντρα του εξωτερικού σε παθήσεις όπως τα νευρομυικά νοσήματα, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα εξωπυραμιδικά νοσήματα, τα αγγειακά εγκεφαλικά, την άνοια, την κεφαλαλγία, την επιληψία και τις πολυνευροπάθειες.

Τηλ. Γραμματείας: 210-6972479, 210-6972977

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: neurologikodpt@dunant.gr

Διευθυντής: Παπαδημητρίου Δήμητρα

Δραστηριότητες

Σε κλινικό επίπεδο γίνεται πλήρης διερεύνηση όλων των παθήσεων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος από ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη. Η υποστήριξη του Νευροακτινολογικού εργαστηρίου και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αμέριστη και δίδεται άμεση προτεραιότητα στους ασθενείς με επείγοντα νευρολογικά προβλήματα.

Στους νοσηλευόμενους ασθενείς δίδεται με το εξιτήριο λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα όπου εκτίθενται οι διαγνωστικές σκέψεις, τα εργαστηριακά ευρήματα, η πορεία και η θεραπευτική αντιμετώπιση.

Στα Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν καθημερινά εκτός του ιατρείου Γενικής Νευρολογίας τα παρακάτω:

  • Εξειδικευμένο Ιατρείο Απομυελινωτικών Νοσημάτων, στο οποίο παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ασθενών και υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ημερήσιες νοσηλείες. Καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Υπεύθυνη ειδικού ιατρείου: Διευθύντρια Δ. Παπαδημητρίου

  • Εξειδικευμένο Ιατρείο Κεφαλαλγίας όπου μπορούν να απευθυνθούν:
  • Ασθενείς είτε με χρόνιους ή πολύ συχνούς πονοκεφάλους οι οποίοι διαταράσσουν την ποιότητα ζωής και την ικανότητα για εργασία είτε ακόμα και ασθενείς με πρόσφατη έναρξη πονοκεφάλων.
  • Ασθενείς με συχνές επισκέψεις στα επείγοντα για αντιμετώπιση οξέων πονοκεφάλων
  • Ασθενείς με χρόνιους πονοκεφάλους οι οποίοι δεν έχουν έως σήμερα διάγνωση και ικανοποιητική θεραπεία.    

Υπεύθυνος ειδικού ιατρείου: Ν.Δεληγιώργης

  • Εξειδικευμένο Ιατρείο μνήμης, που αποτελείται από νευρολόγο, νευροψυχολόγο και νευροακτινολόγο και μπορεί να διερευνήσει οποιοδήποτε ασθενή που παρουσιάζει διαταραχή μνήμης. Η θεραπευτική μας ομάδα καταστρώνει σχέδιο και στρατηγική για τη διάγνωση και την θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών λαμβάνοντας υπόψιν την ατομικότητα του κάθε ασθενούς, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την προσωπικότητα του και την συμπεριφορά του.

Υπεύθυνος ειδικού ιατρείου: Δ. Παπαδημητρίου, Χ. Μαρογιάννη, Α. Λιοζίδου

  • Ιατρείο v. Parkinson, στο οποίο εκτός της φαρμακευτικής αντιμετώπισης γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των πολλαπλών προβλημάτων των ασθενών. Το τμήμα έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο ως εξειδικευμένο κέντρο αφού στελέχη του τμήματος συμμετέχουν σε μεγάλες ερευνητικές προσπάθειες που ενισχύονται από φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής.
  • Ιατρείο Νευρομυικών παθήσεων, στο οποίο γίνεται πλήρης διερεύνηση των ασθενών, (νευροφυσιολογικός έλεγχος, βιοψία μυός-μορφολογία, ειδικές χρώσεις, ανοσοιστοχημείας και εξετάσεις νευρογενετικής. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» γίνεται βιοχημική διερεύνηση για ανίχνευση μεταβολικών μυοπαθειών. Η συμβολή των στελεχών του τμήματος στην διερεύνηση των νευρομυικών παθήσεων είναι αναγνωρισμένη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα στελέχη έχουν μακρόχρονη εμπειρία, εξειδικευμένες σπουδές, έχουν κερδίσει ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσθήκη νέων γνώσεων.
  • Στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο γίνεται πλήρης Νευροφυσιολογικός έλεγχος από ιδιαίτερα εξειδικευμένα στελέχη σε:

- Ηλεκτρομυογραφία,

- Ηλεκτροεγκεφαλογραφία

- Προκλητά δυναμικά

  Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Ν.Δεληγιώργης, Α. Πασιώτη, Α. Τερλής

 

           Η Α’ Νευρολογική Κλινική έχει αναγνωρισθεί ως κέντρο κλινικών μελετών στο χώρο της Νευρολογίας και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.

           Στον εκπαιδευτικό τομέα το τμήμα οργανώνει διαλέξεις, ανάλυση περιπτώσεων καθώς και εκπαιδευτικά συμπόσια.

Ιατρικό Προσωπικό