Α' Παθολογική Κλινική

Η Α' Παθολογική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center καλύπτει με τις υπηρεσίες του όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που απαιτεί η θεραπεία από του πιο απλού έως του πιο περίπλοκου παθολογικού νοσήματος σήμερα. Τα βήματα της πρόγνωσης (με ενδελεχή εξέταση συμπτωμάτων νοσήματος), της διάγνωσης με χρήση των ενδεδειγμένων εξετάσεων και αξιοποίησης του εξελιγμένου νοσοκομειακού εξοπλισμού και η θεραπεία βάσει των αναγκών κάθε ασθενούς ακολουθούνται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των επικεφαλής παθολόγων της κλινικής.

Τηλ. Γραμματείας: 210-6979091

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: apathology@dunant.gr

Διευθύντρια: Κουτσούρη Αναστασία 

Δραστηριότητες

Α) Κάλυψη των νοσηλευόμενων ασθενών, που εισάγονται από τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, των εξωτερικών ιατρείων καθώς και των προσωπικών ασθενών των ιατρών της κλινικής και ιατρών και φορέων-εξωτερικών συνεργατών του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. 

Β) Εξυπηρέτηση στα Εξωτερικά ιατρεία, όπου πραγματοποιείται παρακολούθηση ασθενών με χρόνια ή οξέα νοσήματα, η συνταγογράφηση φαρμάκων – εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και περιοδικός προληπτικός έλεγχος του κάθε ασθενή ανάλογα με το φύλο και την ηλικία 

Γ) Λειτουργία Ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη, με υπεύθυνη την κα Ε. Πέτσιου, με στόχο τη βοήθεια και υποστήριξη των διαβητικών ατόμων ώστε να διασφαλιστεί η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ο δραστικός περιορισμός των παρενεργειών και η ρύθμιση του προβλήματος. 

Σημαντική συμβολή σε αυτό έχει και η συνεργασία με το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής. Η υποστήριξη περιλαμβάνει: 

  • Βασική μελέτη που απαρτίζεται από κλινική εξέταση, προσδιορισμό των συνομετρικών στοιχείων και συστηματικό εργαστηριακό έλεγχο 
  • Θεραπευτική αντιμετώπιση που βασίζεται στις οδηγίες της ελληνικής διαβητολογικής εταιρείας , της ευρωπαϊκής εταιρείας μελέτης του σακχαρώδη διαβήτη (EASD), της ευρωπαϊκής εταιρείας παχυσαρκίας (IASO) και του παγκοσμίου οργανισμού υγείας (WHΟ) και συνδυάζει εξατομικευμένο διαιτολόγιο και φαρμακευτική αγωγή με επακόλουθο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του διαβητικού ασθενή αλλά και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του. 

Δ) Ιατρείο ασθενών τρίτης ηλικίας, με έμφαση στα χρόνια παθολογικά προβλήματα και σε συνεργασία με όλες τις απαιτούμενες και απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, νευρολόγοι, νεφρολόγοι και διαιτολόγοι.

Επιστημονικό Προσωπικό

Το προσωπικό της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί σημαντικό πρωταγωνιστή στην καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του αλλά και στην υψηλού επιπέδου ανταπόκριση στις ανάγκες του ασθενή που φιλοξενούμε. Παράλληλα, ενημερώνεται και επιμορφώνεται διαρκώς, καθώς συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου, σε παρουσιάσεις περιστατικών, σε πρωτόκολλα θεραπείας ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθεί και διεθνή και εγχώρια συνέδρια. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν, ή έχουν σχέση με την κλινική, μπορείτε να μας στείλετε mail ή να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μας, στις ώρες λειτουργίας της.

Π. Παππά, 210-6979091, p.pappa@dunant.gr

Ιατρικό Προσωπικό