Νευροδιέγερση (Διεγχειρητική Νευροπαρακολούθηση) στην χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένος

Οργάνωση: Ζ’ Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

 

 

Το Ζ’ Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center υπό τη διεύθυνση του κ. Κυριάκου Κ. Βαμβακίδη πραγματοποιεί σειρά σεμιναρίων ­­­­­­­­­­­­­­­­με θέμα «Νευροδιέγερση (Διεγχειρητική Νευροπαρακολούθηση) στην χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένος».

Το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Διεγχειρητική Νευροπαρακολούθηση στην αντιμετώπιση παθήσεων του Θυρεοειδούς Αδένα» πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου 2019 στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων και της Ελληνικής Ομάδας Νευροπαρακολούθησης.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επίδειξη της σωστής χρήσης της Νευροπαρακολούθησης κατά τη διεξαγωγή των χειρουργείων του θυρεοειδούς αδένα, καθώς και η ορθή ερμηνεία των πληροφοριών που συγκεντρώνονται κατά τη Διεγχειρητική Νευροδιέγερση. Τόσο οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν όσο και η επίδειξη στο χώρο του χειρουργείου σημείωσαν ανάλογη επιτυχία.

Το σεμινάριο αφορούσε τη χρήση διαλείπουσας και συνεχούς νευροδιέγερσης του παλίνδρομου λαρυγγικού και πνευμονογαστρικού νεύρου, καθώς και τη χρήση της νευροδιέγερσης σε επεμβάσεις λεμφαδενικού καθαρισμού που συνοδεύουν την θυρεοειδεκτομή σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα για την ανίχνευση και τον έλεγχο της καλής λειτουργίας των κινητικών νεύρων τραχήλου, όπως του φρενικού, του βραχιονίου, του παραπληρωματικού και του υπογλωσσίου νεύρου.

Θα ακολουθήσουν ακόμα ­­­­­­­­­­­πέντε σεμινάρια που θα προγραμματιστούν και θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενή χορηγία της εταιρείας «Spine Action».

 

Τηλέφωνο: 210 6972000 (εσωτ. 8965), 210 6979240

e-mail: endocrinesurgery@dunant.gr

  • 12/04/2019 - 12/04/2019
  • Αμφιθέατρο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
  • Λ. Μεσογείων 107, 115 25, Αθήνα
  • 210 6979240

Περισσότερες Εκπαιδεύσεις

1 /
popup-νοσηλευτες-20240313
Δείτε περισσότερα