Α' Κλινική Πλαστικής, Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής

Στην Α' Κλινική Πλαστικής, Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής με στόχο την επιτυχημένη πραγματοποίηση του συνόλου των επεμβάσεων αισθητικής φύσης, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύπλοκων επανορθωτικών προβλημάτων. Με έμπειρο ιατρικό επιτελείο, υψηλό βαθμό εξειδίκευσης, αποκλειστικές καινοτομίες, διαρκή παρακολούθηση και ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, η Κλινική υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους, με τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας, επιδιώκοντας συνεχώς το πιο φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, τις λιγότερες δυνατές τομές και το μικρότερο χρόνο χειρουργείου και αποθεραπείας για κάθε ασθενή.

Τηλ. Γραμματείας: 210-6972968

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: plastic.surgery@dunant.gr

Διευθυντής: Μπίτζος Ιωάννης

Δραστηριότητες

 • Όλες οι Αισθητικές Πλαστικές επεμβάσεις προσώπου και σώματος 
 • Χειρουργική αποκατάσταση τραυμάτων 
 • Χειρουργική αποκατάσταση συγγενών ανωμαλιών 
 • Χειρουργική αποκατάσταση ογκολογικών ελλειμμάτων 
 • Αποκατάσταση λειτουργικότητας παθογόνων περιοχών του προσώπου ή του σώματος 

Στα πλαίσια αυτά, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία μεγάλο αριθμό επεμβάσεων που αφορούν: 

 • Στη μεταφορά μυϊκού ή μυοδερματικού ιστού για την κάλυψη εκτεθειμένων ιστών όπως σε περιπτώσεις ελλειμμάτων κεφαλής, τραχήλου, εγκεφάλου, πνεύμονα και βρόγχων, οισοφάγου, κνήμης/κάτω άκρων και άλλων 
 • Στην αποκατάσταση οστικών ελλειμμάτων (κενών) προσώπου 
 • Σε επεμβάσεις μελανώματος με λεμφαδενικό καθαρισμό 
 • Σε όλο το φάσμα εκτομής και αποκατάστασης δερματικών καρκινωμάτων.

Αισθητική Χειρουργική

 • Αισθητική Χειρουργική Προσώπου
 • Αισθητική Χειρουργική Μαστού 
 • Αισθητική Χειρουργική Σώματος 

Επανορθωτική Χειρουργική 

 • Γενική Επανορθωτική Χειρουργική 
 • Μικροχειρουργική Αγγείων/ Νεύρων

Facelift / Ανόρθωση προσωπου & Ανόρθωση λαιμού

Χάρη στη τεχνική λίφτινγκ που εφαρμόζουμε πετυχαίνουμε: 

 • Το δραστικό περιορισμό της απαιτούμενης τομής 
 • Τη βελτίωση της σύσφιξης του προσώπου συνολικά και της περιοχής του λαιμού 
 • Τη δημιουργία μιας ανανεωμένης, ξεκούραστης και νεανικής όψης, χωρίς την αλλοίωση της ανατομίας του προσώπου 
 • Ισορροπημένο και αρμονικό τελικό αποτέλεσμα, με συνδυασμό με τοπική λιποαναρρόφηση, λιπομεταφοράς ή και βλεφαροπλαστική, αν χρειάζονται. 

Ρινοπλαστική 

Η ρινοπλαστική αναμορφώνει τη μύτη ώστε να είναι σε αρμονία με τη μορφολογία και την ανατομική δομή του υπόλοιπου προσώπου, αποκαθιστά αλλοιώσεις από τραύματα ή ατυχήματα, ενώ αντιμετωπίζει και τις δυσμορφίες του διαφράγματος. Οι τεχνικές είναι: 

 • Η «κλειστή» ρινοπλαστική, με τομή στο εσωτερικό της μύτης. Αποτελεί την πιο συχνή τεχνική που χρησιμοποιούμε. 
 • Η «ανοικτή» ρινοπλαστική, όπου κρίνεται απαραίτητο. 

Βλεφαροπλαστική 

Η επέμβαση που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πιο ξεκούραστη και νεανική όψη στα μάτια, καθώς: 

 • Αφαιρείται η περίσσεια ποσότητα δέρματος από τα πάνω και κάτω βλέφαρα. Ενίοτε η κάτω βλεφαροπλαστική γίνεται χωρίς αφαίρεση δέρματος με εσωτερική τομή. 
 • Αφαιρείται η περίσσεια λίπους, εάν υπάρχει. 

Ωτοπλαστική – αφεστώτα ώτα

Διορθώνεται η θέση των αφεστώτων (πεταχτών) αυτιών, μέσω τομής πίσω από αυτά και επανόρθωσης του τμήματος του χόνδρου των αυτιών σε συγκεκριμένα και εξατομικευμένα ανατομικά σημεία. 

Ενέσιμα υλικά (υαλουρονικό οξύ, Βοtox) 

Mε χρήση ενέσιμων υλικών, εγκεκριμένων από τον παγκοσμίου κύρους οργανισμό FDA, σε ελεγχόμενη ποσότητα ώστε να μην είναι εμφανής η χορήγησή τους, εξομαλύνονται οι ρυτίδες και οι αύλακες στο δέρμα του προσώπου.

Αυξητική μαστού

Με τοποθέτηση απολύτως ασφαλών για την υγεία της ενδιαφερόμενης ενθεμάτων σιλικόνης μέσω μικρών χειρουργικών τομών, πετυχαίνουμε συμμετρικά στήθη τα οποία είναι σε αρμονία με το υπόλοιπα σώμα. Ο σκοπός είναι να μη φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ενθέματα στο στήθος αλλά να φαίνεται φυσικό ώστε να δημιουργείται μια ομαλή μετάβαση από το θώρακα προς το στήθος. 

Τα ενθέματα που επιλέγουμε είναι αναγνωρισμένα από τον FDA και δεν επηρεάζουν το θηλασμό ή τη μαστογραφία. 

Ανόρθωση μαστού

Πραγματοποιείται με την περιθηλαία τεχνική ή με την τεχνική της κάθετης μαστοπλαστικής στην οποία γίνεται και μικρή κάθετη τομή. Συχνά συνδυάζεται και με την τοποθέτηση μικρού ενθέματος σιλικόνης. Η τεχνική αυτή διορθώνει χαλαρωμένους και πτωτικούς μαστούς ανορθώνοντας την θηλή και τον αδένα του μαστού και αφαιρώντας το χαλαρωμένο δέρμα του μαστού. 

Αντιμετώπιση ασυμμετρίας μαστού

Αποκαθιστά τη συμμετρία του στήθους με συνδυασμό άλλων τεχνικών ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης. 

Μειωτική μαστού

Η επέμβαση πραγματοποιείται για να διορθώσει δυσανάλογα μεγάλους μαστούς που συχνά είναι και πτωτικοί («πεσμένοι») και προσφέρει μικρότερο στήθος με βελτιωμένη εμφάνιση, σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα. Ενδείκνυται ειδικά σε περιπτώσεις όπου η μεγαλομαστία προκαλεί έντονους πόνους στη μέση, στους ώμους ή τους μαστούς ή προκαλεί υποτροπιάζουσες δερματίτιδες κάτω από το στήθος. 

Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Είναι ένας από τους τομείς υψηλής εξειδίκευσης του Τμηματός μας. Σκοπό έχει τη δημιουργία μαστού μετά από μαστεκτομή και πραγματοποιείται είτε άμεσα (κατά τον ίδιο χρόνο με την μαστεκτομή), είτε σε απώτερο χρόνο, ειδικά σε περιπτώσεις που ενδείκνυται χορήγηση ακτινοβολίας στους ιστούς. 

Γίνεται με τη χρήση διατατήρων ιστών και ενθεμάτων σιλικόνης, που είναι και η συχνότερη μορφή αποκατάστασης ή με τη διενέργεια αυτόλογων αποκαταστάσεων με ιστούς από το σώμα της ενδιαφερομένης. 

Αντιμετώπιση Αντρικής Γυναικομαστίας

Πραγματοποιείται με αφαίρεση λίπους, μαζικού αδένα ή/και δέρματος από την περιοχή του θώρακα. Συνήθως χρησιμοποιείται λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με άλλες χειρουργικές τεχνικές, ώστε η τομή να περιορίζεται στο όριο της θηλής και να μην είναι εμφανής.

Κοιλιοπλαστική

Πραγματοποιούμε με επιτυχία όλες τις τεχνικές κοιλιοπλαστικής ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σώματος όπως περιορισμένη (μίνι), ολική ή και εκτεταμένη κοιλιοπλαστική. Οι τεχνικές που σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδυάζονται με τη λιποαναρρόφηση έχουν σαν αποτέλεσμα την αποκατάσταση της χαλαρής κοιλιάς με την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος / λίπους και την επανόρθωση του κοιλιακού τοιχώματος μέσω χειρουργικού συμπλησιασμού του. 

Λιποαναρρόφηση

Με την επιλογή των πιο σύγχρονων και αναγνωρισμένων μεθόδων λιποαναρρόφησης πετυχαίνουμε την αφαίρεση τοπικά της αυξημένης συσσώρευσης λίπους σε διάφορα σημεία του σώματος και την βελτίωση των αναλογιών του. Συνήθως, πραγματοποιείται στην κοιλιακή χώρα, τους γλουτούς και τους μηρούς.

Αποκατάσταση μετά από Μαζικής Απώλειας Βάρους

Βελτιώνει τις περιοχές που έχουν υποστεί εκτεταμένη χαλάρωση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους λόγω δίαιτας ή βαριατρικής επέμβασης στομάχου (πχ. γαστρική παράκαμψη, γαστρικός δακτύλιος). Συχνά απαιτείται εκτεταμένη αισθητική αποκατάσταση και οι επεμβάσεις αυτές σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούν 2 ή και 3 χειρουργικούς χρόνους.

Με την Γενική Επανορθωτική Χειρουργική αντιμετωπίζονται στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center μια σειρά παθολογικών καταστάσεων, όπως εκτεταμένα ελλείμματα (κρανίου, θώρακα, κοιλίας, άκρων), καρκίνοι δέρματος (μελάνωμα, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα) και καλοήθεις δυσπλασίες δέρματος, αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Ιατρικό Προσωπικό