Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

4o Σεμινάριο Διεγχειρητικής Νευροπαρακολούθησης σε περιστατικά Θυρεοειδεκτομής

4o Σεμινάριο Διεγχειρητικής Νευροπαρακολούθησης σε περιστατικά Θυρεοειδεκτομής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο κατά σειρά Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Διεγχειρητική Νευροπαρακολούθηση στην αντιμετώπιση παθήσεων του Θυρεοειδούς Αδένα» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Ζ΄ Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων υπό τη διεύθυνση του κ. Κυριάκου Κ. Βαμβακίδη.

 

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ομάδας Νευροπαρακολούθησης και μοριοδοτείται με 8 μόρια από τον ΠΙΣ (CME-CPD credits).

 

Σκοπός του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν η επίδειξη της σωστής χρήσης τόσο της συνεχούς όσο και της διαλείπουσας νευροδιέγερσης καθώς και η βέλτιστη διαχείριση των- εκ της νευροδιέγερσης- απορρεουσών πληροφοριών που χρησιμοποιούνται από το θεράποντα χειρουργό για την επιλογή της καταλληλότερης στρατηγικής προς όφελος του ασθενούς.

 

Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες των συμμετεχόντων και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση, αποκομίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

 

Η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη που βρίσκει καθημερινά εφαρμογές σε όλα τα πεδία της ιατρικής κλινικής πράξης δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένα. Έτσι η ενσωμάτωση της συστηματικής χρήσης της διεγχειρητικής νευροπαρακολούθησης των παλίνδρομων λαρυγγικών και πνευμονογαστρικών νεύρων είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι διενεργούνται περίπου 9.000 θυρεοειδεκτομές ετησίως. Στις 4.000 από αυτές χρησιμοποιείται νευροδιεγέρτης. Η νευροδιέγερση που χρησιμοποιείται είναι κυρίως διαλείπουσα ενώ σε μικρό αριθμό περιστατικών χρησιμοποιείται και η συνεχής νευροδιεγέρση.

 

 

Περισσότερα Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 17/02/2020
Τελευταίας γενιάς μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Το μοναδικό χωρίς τοξικά στοιχεία   To μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας HORIZON Wi είναι το τελευταίο και πλέον σύγχρονο μοντέλο του κατασκευαστικού Οίκου…
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 04/02/2020
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Προληπτικές εξετάσεις στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
Με στοχευμένα πακέτα κλινικών και διαγνωστικών εξετάσεων για άνδρες και γυναίκες σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, συμμετέχει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στ…
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 28/01/2020
Πρόληψη και Έλεγχος των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων
Η Πρόληψη και ο Έλεγχος των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, από τη θεωρία στην πράξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχ…
Το Ερρίκος Ντυνάν αναζητά Καρδιολόγους για εφημερίες & Ακτινολόγους για το Απεικονιστικό Εργαστήριο
Δείτε περισσότερα