Newsletter

Ερρίκος Ντυνάν: 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης»

Ερρίκος Ντυνάν: 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25/9 με απόλυτη επιτυχία το 1ο Πολυθεματικό Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π. σε συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center!

Με βασικό θέμα «Γεφυρώνοντας τις βαθμίδες περίθαλψης», το πρώτο συνέδριο του Νοσοκομείου μας διέθετε περισσότερους από 2.000 εγγεγραμμένους, 60+ ώρες σεμιναρίων και 180+ διακεκριμένους ομιλητές από 30+ ειδικότητες. Διήρκησε τρεις μέρες προσφέροντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα με διαλέξεις πάνω στις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις και τα καίρια ζητήματα του τομέα της Υγείας, με μεγάλη απήχηση σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους στον ευρύτερο ιατρικό κλάδο.

Μέσα από την διοργάνωση του 1ου Πολυθεματικού Πανελλήνιου Συνεδρίου, το Ερρίκος Ντυνάν στοχεύει στη δημιουργία μιας επιστημονικής παράδοσης και στην ανάδειξη όλων των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και καινοτομιών στον τομέα της Ιατρικής.

Η θεματολογία εμπεριείχε όλα τα νεότερα για προβλήματα υγείας, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, τον σακχαρώδη διαβήτη, την «επιδημία» της νεφροπάθειας,  τις λοιμώξεις μαζί και πέρα από την COVID-19, την αναγκαιότητα της γηριατρικής προσέγγισης των ηλικιωμένων ασθενών, την ερμηνεία των αυτοαντισωμάτων στην ανοσολογία αλλά και γαστρεντερολογικά, ενδοκρινολογικά και νευρολογικά ζητήματα.
Παρουσιάστηκαν, επίσης, καινοτόμες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο χώρο της καρδιολογίας και ιδιαίτερα της ηλεκτροφυσιολογίας/βηματοδότησης, της επεμβατικής καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εντυπωσιακές εξελίξεις στο χώρο της χειρουργικής αντιμετώπισης πολλών παθήσεων με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (minimal invasive).
Έμφαση δόθηκε στη σημασία της θρέψης για ταχεία ανάρρωση των χειρουργικών ασθενών, στις εξελίξεις στα ορθοπαιδικά χειρουργεία καθώς και στη  σύγχρονη αντιμετώπιση της οσφυαλγίας, ενώ η  απεικόνιση με σύγχρονες μεθόδους αποτελεί πλέον βασικό άξονα ανάπτυξης του χειρουργικού τομέα.

Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι του συνεδρίου ήταν αφιερωμένο στην παθολογική και χειρουργική ογκολογία, η οποία εξελίσσεται εντυπωσιακά παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε διάφορους τομείς της ογκολογίας, ενώ έγινε και  ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους από Συλλόγους Ασθενών, με ψυχολόγους, με ογκολόγους και με φροντιστές ασθενών, με στόχο να αναδειχθούν προβληματισμοί, σύγχρονες πρακτικές,  λύσεις καθώς και οι  μελλοντικοί στόχοι της ογκολογίας στην χώρα μας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου προβλήθηκε μεταξύ άλλων και η σημασία και η αναγκαιότητα της νοσηλευτικής στον ευρύτερο χώρο της υγείας, μια πραγματικότητα που έχει γίνει αντιληπτή και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στο νοσοκομείο.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποδείξαμε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του Νοσοκομείου μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε έτσι!

Διαβάστε για το Συνέδριο εδώ