5ο Διεθνές Ενδοσκοπικό Συνέδριο 2022 –LIVE DEMONSTRATION

Την 1η και 2 Ιουλίου 2022 πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Ενδοσκοπικό Συνέδριο "Αθηναϊκό Συμπόσιο" , ένα από τα σημαντικότερα Γαστρεντερολογικά και Ενδοσκοπικά Συνέδρια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, στις 2 Ιουλίου, θα μεταδοθούν ζωντανά (livestreaming) δύσκολες επεμβατικές τεχνικές  ενδοσκοπικών πράξεων, υψηλών απαιτήσεων, από επιφανείς Γαστρεντερολόγους απ’ όλο το κόσμο.

Για πρώτη φορά, θα γίνουν ενδοσκοπικές πράξεις στο ενδοσκοπικό τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, στο πλαίσιο του Live Demonstration.

Το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του τμήματος -γιατροί, νοσηλευτές και τεχνολόγοι, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να γίνουν πράξεις σε έντεκα δύσκολα περιστατικά από κορυφαίους διεθνώς γαστρεντερολόγους.  Πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι θα αντιμετωπίζονταν χειρουργικά σε άλλη περίπτωση, ενώ τώρα θα αντιμετωπιστούν με την λιγότερο παρεμβατική μέθοδο της ενδοσκόπησης, η οποία συνεπάγεται γρηγορότερη ανάρρωση και συνολικά μικρότερη επιβάρυνση για τον ασθενή. Ο απαιτούμενος προηγμένος τεχνολογικά και τεχνικά εξοπλισμός θα έρθει για αυτό τον σκοπό από τη Γερμανία. Τα έξοδα των ασθενών θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το Ερρίκος Ντυνάν.  

Το Συνέδριο

Το Διεθνές Ενδοσκοπικό Συνέδριο "Αθηναϊκό Συμπόσιο" Athens International Symposium on Digestive Diseases πραγματοποιείτε κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με  την υγεία και τις παθήσεις του πεπτικού. Τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιείται στην Αθήνα και λαμβάνει χώρα σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Απευθύνεται κυρίως σε γαστρεντερολόγους που ασχολούνται με ενδοσκοπικές πράξεις επεμβατικές ή μη, όμως λόγου της σύνθετης φύσης των περιστατικών άπτεται του ενδιαφέροντος όλων των ιατρών που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες (πχ. παθολόγοι, χειρουργοί).

Και φέτος, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει μια υψηλού επιπέδου, παγκοσμίου φήμης σχολή Ειδικών, που θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Γαστρεντερολογίας μέσω διαλέξεων, ζωντανών επιδείξεων ενδοσκοπικων πράξεων και πρακτικων μαθημάτων. Θα δούμε και θα διδαχθούμε τις πιο πρόσφατες ενδοσκοπικές τεχνικές από καταξιωμένους ενδοσκόπους οι οποίοι και θα μας μυήσουν σε νέες τεχνολογίες χρησιμοποιώντας τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό.


Την επιστημονική κοινότητα συνθέτουν οι εξής επιφανείς ενδοσκόποι:
Aabekken Lars Oslo Norway, Arcidiacono Paolo Milan Italy, Benias Petros New York USA, Bourke Michael Sydney Australia, Costamagna Guido Rome Italy, Katzarov Alexander Sofia Bulgaria, Meier Peter Hannover Germany, Neuhaus Horst Dusseldorf Germany, Reddy Nageshwar Hyderabad India, Seewald Stefan Zurich Switzerland, Sharaiha Reem New York USA, Stavropoulos Stavros New York USA, Tantau Marcel Cluj-Napoca Romania, Yu Honggang Wuhan China, Zhou Ping-Hong Shangai China
Όπου θα εφαρμόσουν τις παρακάτω πράξεις:
EMR, ESD, POEM, EUS, ERCP, RFA-HALO, ZENKER DIVERTICULECTOMY


Επιστημονικοί Συνεργάτες:
Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία
Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγος Ελλάδας


Endorsements:
World Endoscopy Organization - WEO
European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE)
Japan Gastroenterological Endoscopy Society
Hellenic Surgical Society
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
Ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Athens Medical Association Members) 

Πληροφορίες: https://aisdd.com/

Εγγραφές: https://aisdd.com/online-registration/






  • 02/07/2022 - 02/07/2022
  • 8:00-16:00
  • Ενδοσκοπικό Τμήμα Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
  • (+30) 26510 68610
Download PDF

5ο Διεθνές Ενδοσκοπικό Συνέδριο 2022 –LIVE DEMONSTRATION

Περισσότερες Εκπαιδεύσεις

1 /
popup-νοσηλευτες-20240313
Δείτε περισσότερα