Διεθνές Workshop «European Spine Review Part 1: Cervical Spine»

Οργάνωση: Παγκόσμια Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (WScS) – 4ο Νευροχειρουργικό Τμήμα ENHC

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα το διεθνές Workshop «European Spine Review Part 1: Cervical Spine». Το Workshop διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (WScS) και το 4ο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στο αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν και στο ανατομείο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Προσκεκλημένοι ήταν Νευροχειρουργοί και Ορθοπαιδικοί απ’ όλον τον κόσμο, εξειδικευμένοι στις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές της Σπονδυλικής Στήλης, οι οποίοι εκπαίδευσαν και ενημέρωσαν χειρουργούς για τις εξελίξεις στο χειρουργικό πεδίο της αυχενικής μοίρας Σπονδυλικής Στήλης. Οι παθήσεις αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, αφορούν το 80% του πληθυσμού ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες με σκολιώσεις και καταλήγοντας στις μεγαλύτερες ηλικίες, με μια σειρά παθήσεων που προκαλούν χρόνιους πόνους, με συνέπεια σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν ο νευροχειρουργός κ. Ιωάννης Πολυθοδωράκης  Διευθυντής του 4ου Νευροχειρουργικού Τμήματος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (WScS) και διευθυντές του προγράμματος, ο ορθοπεδικός κ. Βασίλειος Λυκομήτρος και ο νευροχειρουργός κ. Κωνσταντίνος Πατεράκης.

Το θεωρητικό μέρος του επιστημονικού προγράμματος  έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και το πτωματικό εργαστήριο  πραγματοποιήθηκε στο Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων της αυχενικής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, καθώς ακολούθησε πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα.

Ομιλητές και εκπαιδευτές από όλο το κόσμο συμμετείχαν στο επιστημονικό πρόγραμμα: Lyliana Angelov (USA), Zileli Mehmet (Turkey), Enchev Yavor(Bulgaria), Imtiaz Muhammad Tariq(Saudi Arabia), Naderi Sait(Turkey), Oertel Joachim(Germany), Peev Angelov Nikolay(Ireland), Saoud Abdelfattah (Egypt), Vaishya Sandeep(India), Tacconi Leonello(Italy) Saoud Khaled(Egypt), Pereira Paulo (Portugal).

Και οι Έλληνες διεθνείς: Papagelopoulos Panagiotis (Greece), Sapkas George (Greece),Sotiris Papastefanou (Greece), Dimos Bouramas (Greece), Athanasios Spiliotopoulos (Greece), Alexandros Kelekis (Greece), Panagiotis Papanagiotou(Greece), Konstantinos Barkas(Greece), Christos Gogos (Greece), Zikos Kentros (Greece).

 

  • 15/02/2019 - 16/02/2019
  • Αμφιθέατρο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center
  • Λ. Μεσογείων 107 , 115 26 Αθήνα
Download PDF

SPINE COURS_PROGRAMMA

Περισσότερες Εκπαιδεύσεις

1 /
popup-νοσηλευτες-20240313
Δείτε περισσότερα