Newsletter

Μαγνητικός τομογράφος τελευταίας γενιάς και μέγιστης ακρίβειας

Μαγνητικός τομογράφος τελευταίας γενιάς και μέγιστης ακρίβειας

Τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στις εξετάσεις που προσφέρει η πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, τη σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για μία εξέταση, καθώς και τη δυνατότητα να διενεργηθούν ένα πλήθος ειδικών εξετάσεων, παρέχει ο νέος μαγνητικός τομογράφος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center - ένα από τα τελευταία αποκτήματα στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα, που επιβεβαιώνει και την τεχνολογία αιχμής στην οποία επενδύει το νοσηλευτικό κέντρο. Με το εξειδικευμένο λογισμικό του, στον τελευταίας γενιάς μαγνητικό τομογράφο, μεταξύ άλλων διενεργούνται εξετάσεις λειτουργικές του κεντρικού νευρικού συστήματος (Functional MRI), μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς, μαγνητικές μαστογραφίες με λήψη υλικού (kit βιοψίας), καθώς και πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη.Όπως εξηγεί ο διευθυντής των Απεικονιστικών Εργαστηρίων κ. Στράτος Γεωργιάδης, τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου μαγνητικού τομογράφου είναι η ταχύτητα της εξέτασης, η υψηλή απεικονιστική ποιότητα και η φιλικότητα προς τον ασθενή, λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου του κυλίνδρου. Το υπερσύγχρονο μηχάνημα, εξάλλου, παρέχει τη δυνατότητα εξέτασης ακόμα και για υπέρβαρους ασθενείς. Ειδικότερα, ο νέος μαγνητικός τομογράφος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center:

  • Ανήκει στην τελευταία γενιά μαγνητικών τομογράφων με τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία εξασφαλίζουν ταχύτητα στην ροή εργασίας και υψηλή διαγνωστική αξιοπιστία.
  • Η μεγάλη διάμετρος (70cm) και το μικρό μήκος (145cm) του μαγνήτη δημιουργούν ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον, το οποίο βοηθάει σημαντικά τους ασθενείς με αυξημένο άγχος και κλειστοφοβία.
  • Επιπρόσθετα στοιχεία για την άνεση του ασθενούς αποτελούν τα ιδιαίτερα ελαφρά πηνία καθώς και η feet – first τοποθέτηση για πολλές εξετάσεις, όπως καρδιάς, άνω κοιλίας, πυέλου, αγγειογραφίας κ.λπ.
  • Η υψηλή τεχνολογία του συστήματος εξασφαλίζει ταχύτερες και με σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο εξετάσεις χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα της απεικόνισης.
  • Ελαχιστοποιεί και διορθώνει τα κινητικά σφάλματα, εξασφαλίζοντας απεικονιστική ποιότητα σε εξετάσεις εγκεφάλου (όπως η μαγνητική φασματοσκοπία εγκεφάλου, η λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου κ.α.), σπονδυλικής στήλης, μυοσκελετικού συστήματος και κοιλιάς.
  • Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες ακολουθίες για μείωση των τεχνικών σφαλμάτων από ορθοπεδικά μεταλλικά εμφυτεύματα.
  • Διαθέτει - σε πολλές γλώσσες - αυτόματα φωνητικά παραγγέλματα για τον συγχρονισμό της αναπνοής με την σάρωση και την χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας.
  • Διαθέτει πολλαπλά προγράμματα αυτόματης επεξεργασίας της εικόνας για την εκτίμηση της καρδιάς, του κεντρικού νευρικού, των αγγείων και της κοιλιάς, αυξάνοντας σημαντικά την διαγνωστική ακρίβεια των εξετάσεων.
  • Παρέχει την δυνατότητα εφαρμογής ειδικών πρωτοκόλλων για «μη συνεργαζόμενους» ασθενείς, που μέχρι πρότινος ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία. Το προηγμένο λογισμικό προσπερνά αντίστοιχα προβλήματα, «διαβάζοντας» κάθε σχετική δυσκολία στην εξέταση.
  • Έχει δυνατότητα διενέργειας αγγειογραφικών εξετάσεων και χωρίς ενδοφλέβια χορήγηση σκιαγραφικής ουσίας.
  • Διαθέτει ειδικό λογισμικό για την πολυπαραμετρική εκτίμηση του προστάτη και την μαγνητική μαστογραφία, διευρύνοντας το πεδίο για ακριβέστερα αποτελέσματα και στις δύο εξετάσεις.

 

Newsletter
Κέντρο πρακτικής εκπαίδευσης για την επόμενη γενιά γιατρών
Ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος για φοιτητές από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Atlantis (ATLANTIS PROJECT – pre-med fellowship abroad program) ολοκληρώθη…
Newsletter
ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ: Ελέγχοντας αποτελεσματικά την άνοια
Η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, όπως είναι η άνοια. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχ…
Newsletter
Πρώιμα σημάδια νεφρικής δυσλειτουργίας (video)
Newsletter
Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σας
Άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί ακόμη μια εγ…
Newsletter
Δυσπεψία/Παλινδρόμηση (video)
popup-νοσηλευτες-20240313
Δείτε περισσότερα