Νευρολογικό

Στο Νευρολογικό Τμήμα το οποίο εφημερεύει σε καθημερινή βάση, με ειδικευμένο και έμπειρο Νευρολόγο, νοσηλεύονται ασθενείς με παθήσεις και διαταραχές του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος. Το ιατρικό προσωπικό του Τμήματος διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση και έχει αποκτήσει εμπειρία σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού σε παθήσεις όπως τα νευρομυικά νοσήματα, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τα εξωπυραμιδικά νοσήματα, τα αγγειακά εγκεφαλικά, την άνοια, την κεφαλαλγία, την επιληψία και τις πολυνευροπάθειες.
Τηλ. Γραμματείας: 210-6972977, 210-6972116

Τηλ. Κέντρο: 210-6972000

Email: neurologiko@dunant.gr

Διευθυντής: Παπαδημητρίου Δήμητρα

Δραστηριότητες

Σε κλινικό επίπεδο γίνεται πλήρης διερεύνηση όλων των παθήσεων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος από ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη. Η υποστήριξη του Νευροακτινολογικού εργαστηρίου και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι αμέριστη και δίδεται άμεση προτεραιότητα στους ασθενείς με επείγοντα νευρολογικά προβλήματα.

Στους νοσηλευόμενους ασθενείς δίδεται με το εξιτήριο λεπτομερές ενημερωτικό σημείωμα όπου εκτίθενται οι διαγνωστικές σκέψεις, τα εργαστηριακά ευρήματα, η πορεία και η θεραπευτική αντιμετώπιση. 

Στα Εξωτερικά Ιατρεία που λειτουργούν καθημερινά εκτός της Γενικής Νευρολογίας λειτουργεί Ιατρείο Κεφαλαλγίας, Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, απομυελινωτικών νοσημάτων, νόσου Parkinson, διαταραχών μνήμης και νευρομυικών παθήσεων. 

Στο Ιατρείο νόσου Parkinson εκτός της φαρμακευτικής αντιμετώπισης γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των πολλαπλών προβλημάτων των ασθενών. Το τμήμα έχει αναγνωρισθεί σε διεθνές επίπεδο ως εξειδικευμένο κέντρο αφού στελέχη του τμήματος συμμετέχουν σε μεγάλες ερευνητικές προσπάθειες που ενισχύονται από φορείς της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Στο Ιατρείο Νευρομυικών παθήσεων γίνεται πλήρης διερεύνηση των ασθενών, (νευροφυσιολογικός έλεγχος, βιοψία μυός-μορφολογία, ειδικές χρώσεις, ανοσοιστοχημείας και εξετάσεις νευρογενετικής. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» γίνεται βιοχημική διερεύνηση για ανίχνευση μεταβολικών μυοπαθειών. Η συμβολή των στελεχών του τμήματος στην διερεύνηση των νευρομυικών παθήσεων είναι αναγνωρισμένη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα στελέχη έχουν μακρόχρονη εμπειρία, εξειδικευμένες σπουδές, έχουν κερδίσει ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσθήκη νέων γνώσεων. 

Εξειδικευμένο Iατρείο απομυελινωτικών νοσημάτων, στο οποίο παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ασθενών και υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ημερήσιες νοσηλείες. Καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων. 

Στο Iατρείο κεφαλαλγίας το οποίο επεκτείνει τις δραστηριότητές του, καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων και εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του πόνου (σε συνεργασία με το νευροχειρουργικό και το αναισθησιολογικό τμήμα) . 

Στο Ιατρείο διαταραχών μνήμης πέρα από την κλινική εξέταση γίνονται ειδικά νευροψυχολογικά τεστ, χρησιμοποιούνται διάφορες διαγνωστικές κλίμακες, απεικονιστικές εξετάσεις και σε αρκετές περιπτώσεις εξετάσεις μοριακής βιολογίας. 

Στο Νευροφυσιολογικό Τμήμα γίνεται πλήρης νευροφυσιολογικός έλεγχος (Ηλεκτρομυογραφία, Ηλεκτροεγκεφαλογραφία, Διακρανιακό Doppler, προκλητά δυναμικά) από ιδιαίτερα εξειδικευμένα στελέχη. 

Το Τμήμα έχει αναγνωρισθεί ως κέντρο κλινικών μελετών στο χώρο της Νευρολογίας και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. 

Στον εκπαιδευτικό τομέα το Τμήμα οργανώνει διαλέξεις, ανάλυση περιπτώσεων, μικρά εκπαιδευτικά συμπόσια ενώ παρέχεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης Ιατρών στην Ηλεκτρομυογραφία, Ηλεκτροεγκεφαλογραφία και στα Νευρομυικά Νοσήματα. 

Στον ερευνητικό τομέα διενεργούνται Κλινικές Μελέτες, ερευνητικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με διάφορα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας (Εργαστήριο Μυικών Νόσων του Κοργιαλένειου Μπενάκειου-ιδρυθέν από τον Καθηγητή κ.Α.Παπαδημητρίου), Εργαστήριο Βιοχημείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο Νευρογενετικής Πανεπιστήμίου Θεσσαλίας) και του Εξωτερικού (Πανεπιστήμιο Μιλάνου, Columbia University U.S.A, Imperial College στο Λονδίνο).

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code