englishhome
τηλεφωνικό κέντρο 210 6972000

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ / Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
 
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τηλ. Γραμματείας: 210-6972974
Τηλ. Κέντρο: 210-6972000
Τηλ. Διευθυντή: 210-6972938

Διευθυντής: Δημήτριος Δ. Εργελετζής M.D.  FEBPRM

Δραστηριότητες Τμήματος Φ.Ι.ΑΠ.

 • Διαθέτει προσωπικό 14 ατόμων, 1 φυσίατρο, 14 φυσικοθεραπευτές και 1 βοηθούς φυσικοθεραπευτών.
 • Εξοπλίζεται με συσκευές υπερήχων, Laser, διαθερμίας, μικροκυμάτων, ηλεκτροθεραπείας και ηλεκτρομαλάξεων. Επίσης, διαθέτει 2 CPM (μηχανήματα για μετεγχειρητική αποκατάσταση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος), δίζυγο πολύζυγο και συσκευή ενδυνάμωσης τετρακεφάλων.
 • Καλύπτει περιστατικά ποικίλης φύσεως προς αποκατάσταση, ορθοπεδικά, νευρολογικά, αναπνευστικά κ.α. όπου με την εμπειρία 4ων φυσικοθεραπευτών καλύπτει και τα περιστατικά της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περιστατικά άλλων τμημάτων σε συνεργασία με τους ιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων (ορθοπεδικών - νευρολογικών - χειρουργικών κ.λπ.) καθώς και σε εξωτερικούς ασθενείς.
 • Το τμήμα εξοπλίζεται με τελευταίας γενιάς πελματογράφο όπου πραγματοποιείται κλινική εξέταση και πελματογραφία από φυσίατρο και εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές. Ο πελματογράφος υπολογίζει και τα τρία πελματιαία τόξα ώστε η παρασκευή των ειδικών πελμάτων να γίνεται σύμφωνα με το σωματότυπο, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το βαθμό άθλησης, μυϊκών ανισορροπιών, ενδεχόμενων ασθενειών και πόνων που δεν αντιμετωπίζονται με άλλα μέσα. Υπάρχουν 25 διαφορετικοί πάτοι ενδεικτικά για αθλητές, διαβητικούς, για παιδιά και για υπέρβαρους με τροποποίηση για ανισοσκελίες. Τα ορθοτικά πέλματα κατασκευάζονται στην Αμερική και ο ασθενής τα παραλαμβάνει στη διεύθυνση που επιθυμεί. Για ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-6972974

 

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Το Τμήμα μας είναι εκπαιδευμένο στη μέθοδο KIN-TAPE σε συνεργασία με την Γερμανική Ακαδημία PRO-MEDKLINIK. Πρόκειται για μια τεχνική που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία το 1970 από τους οστεοπαθητικούς Dr. Kinezo Kase & Nitto.

Συγκεκριμένα με τη μέθοδο αυτή εφαρμόζονται αυτοκόλλητες ελαστικές ταινίες (Tapes), με σκοπό τη δυναμική υποστήριξη της κίνησης σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις.

Οι ταινίες αυτές με σύνθεση 100% από βαμβάκι, μιμούνται την ελαστικότητα του δέρματος κατά 20-40 %, είναι διαπερατές σε νερό και αέρα και βγαίνουν σε διάφορα χρώματα ανάλογα με τη χρηστικότητα τους. Διαφέρουν από το κλασσικό Sport tape διότι υποστηρίζουν την κίνηση, ενεργοποιούν την αυτόματη θεραπευτική διαδικασία του μυός χωρίς να προκαλούν κυκλοφορική συμφόρηση.

Το KIN-TAPE δεν περιέχει φαρμακευτικές ουσίες, η εφαρμογή του είναι επιφανειακή και επιδρά μέσω της έλξης του δέρματος ( επιδερμίδα, χόριο, επί πολίς περιτονία ) και παρέχει χώρο για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λέμφου και μικρότερο ερεθισμό υποδοχέων πόνου μέσω της άρσης της πίεσης.

Εφαρμόζεται σε παθολογικές καταστάσεις μυοσκελετικού συστήματος όπως :

 •   τενοντίτιδες
 •   επικονδυλίτιδες
 •   αυχεναλγίες, οσφυαλγίες και γενικά ραχιαλγίες
 •   παγωμένος ώμος
 •   παρετικό ημίπληκτο άνω άκρο
 •   πτώση άκρου ποδός – drop foot
 •   διαστρέμματα
 •   θλάσεις
 •   λεμφοιδήματα άνω – κάτω άκρων
 •   παρεκτόπιση επιγονατίδας

επικονδυλίτιδα    παρεκτόπιση επιγονατίδας    πτώση άκρου ποδός
εκτύπωση 
Copyright © 2007 ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. All rights reserved. Developed by HOL
HACCP FOOD SAFETY ISO 9001 QUALITY SYSTEMS
Νοσοκομείο "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"
Μεσογείων 107, 115 26 Αθήνα
Τηλ.: 210 6972000, Fax: 210 6972276